Puhtia pimeneviin syysiltoihin

*kaupallinen yhteistyö Puhti Lab Oy:n kanssa, tuotteet saatu
*sisältää mainoslinkkejä sekä alekoodin

Paska, se pimeä syksy on täällä. Miten muuten olisin voinut reagoida sinä ensimmäisenä synkkänä ja myrskyisenä yönä, joka alkoi kuin missä tahansa itseään kunnioittavassa jännitysromaanissa? Myrsky nauroi ja puhalsi mun valoisat ja värikkäät ruska-aamut mennessään.

Värien pudotessa hiljalleen maahan, ihan kuin mennyttä kesää ilkkuen, tasaisen ruskeaksi muuttunut pihapiiri muistutti vahingoniloisesti omakotiasujan velvollisuuksista – haravat käteen ja pihalle. Hävitetään kesä, valo, energia ja värit, mennään kohti pimeää. Paska.

Tai hetkinen, ei noin!

Ennen oli, että paska, mutta ei enää.

Onko sun syksy täynnä valoa, energiaa ja värejä?

Mua yhtään pidempään seuranneet tietää, että mä elän kuten opetan. Mä puhun kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja olen järjestänyt oman elämäni tuon teeman ympärille! Sen teeman ympärille rakennan myös yritystäni, Annan Eväitä. Sen teeman sisältä olen löytänyt valmennusfilosofiani, sekä arvot niin omaan elämääni, kuin valmennuksissa jaettavaksi.

Mitä kokonaisvaltainen hyvinvointi sitten tarkoittaa?

Koska olemme kaikki erilaisia, ihanan yksilöllisiä, kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa meille jokaiselle vähän erilaisia asioita. Tai ehkä ennemmin eri suhteessa toisiinsa olevia osa-alueita. Mutta yhteistä kaikille meille kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa on siinä, että hyvinvoinnin osa-alueiden summan tarkoitus on edistää hyvinvointiamme ja jaksamistamme.

Mun hyvinvointikeskiössä on seuraavat osa-alueet:

1. Fyysinen hyvinvointi

2. Henkinen hyvinvointi

Ne olen pilkkonut vielä seuraaviin osiin:

Fyysinen hyvinvointi

 • ravitsemus
 • liikunta
 • kehonhuolto
 • aktiivinen arki
 • uni

Henkinen hyvinvointi

 • mielenterveys
 • perhe
 • sosiaaliset suhteet
 • uuden oppiminen
 • kiireetön, oma aika
 • uni (kyllä, mieletön vaikutus myös henkiseen hyvinvointiin)
Sienipiirakan leipominen tukee hyvinvointini osa-alueista aktiivista arkea, uuden oppimista ja ravitsemusta. Lisäksi maistui herkulliselta!

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin yksilöllisyys tulee vastaan siinä, miten arvotamme jokaisen noista osa-alueista omassa elämässämme. Sitä varten on pitänyt pohtia omaa ajankäyttöä ja prioriteettilistaansa. Käytänkö aikaani eniten hyvän ravitsemuksen varmistamiseen, vai onko tärkeämpää saada riittävä määrä unta? Jos siis tehtävät valinnat joskus ovat näin mustavalkoisia.
Lisäksi on pitänyt selvittää, mikä on juuri mun hyvinvointia tukevaa ravitsemusta. Ja mistä tiedän, saanko riittävästi ravintoaineita tai vaikkapa vitamiineja?

”Yhteistä kaikille meille kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa on siinä, että hyvinvoinnin osa-alueiden summan tarkoitus on edistää hyvinvointiamme ja jaksamistamme”

Sen lisäksi, että oman fiilikseni perusteella mä voin aidosti, kokonaisvaltaisesti hyvin, mä sain tilaisuuden nähdä itseäni myös pintaa syvemmältä. Palveluna *Puhti tuntui heti ihan omannäköiseltä! Sivut ovat selkeät sekä informatiiviset, käy vaikka itse kurkkaamassa! Sivustolle on koottu valtavasti tietoa mitattavista arvoista sellaiseen muotoon, että ne ovat helppolukuisia ja ymmärrettäviä. Kaikessa huokuu myös mun arvomaailman peruspilareista löytyvä kokonaisvaltaisuus, hyvinvoinnin ja jaksamisen edistäminen sekä terveellisten elämäntapojen tukeminen.

Mä valitsin valmiiksi mietityistä paketeista naisen terveystarkastuksen sen kattavuuden perusteella. Ajan sain varattua haluamalleni päivälle helposti. Ajankohdaksi valikoin aamun, koska osa verikokeista vaati 10-14h paastoa, tästäkin tieto oli selkeästi nähtävillä. Mä kävin verikokeissa Turun Synlabissa, Turun lisäksi verikokeita pääsee ottamaan yli 20 paikkakunnalla.

Tulokset valmistuivat jo seuraavana päivänä! Tulosten valmistumisesta tuli tieto sekä tekstiviestillä, että sähköpostitse mukanaan linkit, joista pääsi suoraan kirjautumissivulle. Kirjautuminen tapahtuu joko tunnistautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai omalla puhelinnumerolla. Tietojen käsittely tehdään THL:n (Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen) tietojärjestelmäohjauksen mukaisesti, koen siis henkilötietojeni ja terveystietojeni olevan hyvässä turvassa.

Naisen terveystarkastus sisältää seuraavat testit:

Täydellinen verenkuva (koostuu 18 testistä)
Kolesteroli (sis. kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli)
S -CRP, herkkä (kertoo elimistön tulehduksesta)
Glukoosi fP-Gluk (kertoo veren sokeripitoisuuden)
Pt-GFRe (estimoitu glomerulussuodosnopeus kertoo, kuinka hyvin munuaiset pystyvät puhdistamaan verta; sisältää 2 arvoa, kreatiniinin ja laskennallisen GFR-arvon)
S -ALAT (kertoo maksan terveydestä)
D-vitamiini (S -D-25)
Ferritiini (elimistön rautavarastojen mittari)
Tyreotropiini (S -TSH) kertoo kilpirauhasen toiminnasta
B12-vitamiini (S -B12-TC2)
Folaatti (fE-Folaat) eli foolihappo, B9-vitamiini

Halusin tietää myös hormoneideni tasosta enemmän, joten lisäsin mukaan muutamat keskeiset hormonikokeet. Paketeista voi siis helposti tehdä myös omannäköisiä kokonaisuuksia!

Eniten mua kiinnosti herkkä CRP, halusin nähdä onko kehossani tietämättäni menossa jotain matala-asteiseen tulehdukseen viittaavaa. Halusin nähdä myös D-vitamiinin, sekä ferritiinin tasoni, nuo molemmat kun ovat avainasemassa esimerkiksi jaksamisen varmistamisessa.
Olen vuosi sitten mittauttanut D-vitamiinitasoni ja se oli silloin alle suositusten. Olenkin tuon mittaustuloksen selviämisen jälkeen syönyt suhteellisen säännöllisesti D-vitamiinilisää annoksen ollessa 50yg/vrk (suositus 10yg/vrk). Odotin siis mielenkiinnolla tietoa, miten vitamiinikuuri oli purrut alhaiseen D-vitamiinitasooni.

Vastaukset on selkeästi esitetty ja jokaisesta testistä löytyy lisätietoa tuloksen yhteydessä. Lisätiedoissa on lisäksi lähdeviitteet sekä linkki vielä syventävämpään lisätietoon. Palvelun kokonaisvaltaisuuden kruunaa mahdollisuus päästä keskustelemaan omista tuloksista lääkärin kanssa.

Mahtavaa, ei merkkiäkään matala-asteisesta tulehduksesta!

Muista testituloksista ehkä seuraavissa kirjoituksissa.

Tämä oli todella kiva yhteistyö! Puhti tarjoaa hienon palvelun, jota voin lämpimästi suositella kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Koodilla annaneväät10 saat 10% alennuksen kaikista verikokeista.

Syksy tulee, oletko sä valmis?
Jos kokonaisvaltainen hyvinvointisi kaipaa tukea, ole rohkeasti yhteydessä! Luodaan yhdessä tie kohti hyvinvoivempaa sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.