Muuta elämääsi viidessä minuutissa

Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Ei koskaan. Olen sanonut sen silti, monestikin. Viimeksi juuri äsken.

Mä en koskaan hyppää benji-hyppyä.

Mä en koskaan kävele yksin tuntemattomassa metsässä.

Mä en koskaan ryhdy yrittäjäksi.

Mä en koskaan pysty kehittymään oikeaksi urheilijaksi.

Mä en koskaan laihdu.

Jos yhtään pysähtyy näiden ”mä en koskaan”- ajatusten äärelle, voi niistä löytää yhdistävän tekijän.
Tuo tekijä on pelko. Pelko tuntemattomasta. Kuolemanpelko. Epäonnistumisen pelko. Naurunalaiseksi joutumisen pelko.

Tuntemattoman pelko, tuo elämänvarjojen katala juoni, joka estää kokemasta jotain uutta, vielä itsellemme tuntematonta. Se estää uudet mahdollisuudet, löytämisen riemun, vapauden kannattelevat tuulet.

Pelko sitoo paikoilleen, näköalapaikalle omaan elämäänsä. Elämään, joka koostuu tutusta ja turvallisesta. Joka päivä.

Tuttua ja turvallista, vai rohkeasti kohti unelmia?

Tutussa ja turvallisessa ei ole mitään väärää. Mutta ne meistä, jotka haluavat saavuttaa unelmansa, joutuvat kohtaamaan pelkonsa.
Pelkojensa kohtaajat uskovat löytävänsä uusia maailmoja, uskaltavat luottaa hyppyä kannatteleviin välineisiin tai luottavat omaan intuitioonsa kehittämästään tuotteesta tai palvelusta. Pelkojensa kohtaajat tekevät päivittäin tekoja, jotka vievät kohti unelmien elämää.

Helvetti, mä haluan saavuttaa mun unelmat! Voittaa mun pelot. Ja tehdä siitä itselleni myös ammatin.
Ja niin mä tein.
Viisi minuuttia kerrallaan!

Isoin tekemäni asia ei vienyt edes viittä minuuttia.

Jep.

MÄ IRTISANOUDUIN MUN VAKITUISESTA TYÖSUHTEESTÄ ALLE MINUUTISSA.

Miten mä siihen päädyin? Ja miten se liittyy pelkojen kohtaamiseen?

Tee parhaasi siinä mihin ryhdyt

Mä olen tehnyt töitä parikymppisestä saakka. Ja hoitanut kaikki työtehtäväni todella sitoutuneesti. Tuo sitoutuneisuus yhdistettynä kunnianhimoisiin tavoitteisiin on nostanut nimeni tunnettavuutta nykyisellä alallani jo pitkän aikaa. Olen saanut toinen toistaan houkuttelevampia työtarjouksia alani sisältä, niistä suurimmasta osasta olen nöyrästi kiittäen kuitenkin kieltäytynyt. Olenhan sitoutunut, kuten sanoin.

Löysin muutamia vuosia sitten työni rinnalle toisen intohimon kohteen: ravinnon vaikutuksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Mitä syvemmälle tuohon kiehtovaan maailmaan olen sukeltanut, sitä enemmän olen halunnut oppia lisää!
Olen työni ohella kouluttautunut lisensoiduksi ravintovalmentajaksi, opiskellut elämäntapamuutoksen perusteita ja kirsikkana kakun päällä saanut olla valmentajana kymmenille elämänlaatunsa parantamisesta kiinnostuneille ihmisille.

Ja kaikki nämä siitä lähtökohdasta, että mä olen aloittanut heidän kanssaan ”vain” ravintovalmentajana.  

Vaikka opintoni ovat olleet ravintopainotteisia, olen saanut ohjata kokonaisvaltaisempia, kaikkialla elämän osa-alueilla vaikuttavia muutoksia.
Asiakkaani ovat esimerkiksi aloittaneet pitämään päiväkirjaa, palkanneet siivoojan, hankkineet kunnon sängyn tai mukavammat petivaatteet, ottaneet käyttöön hengitysharjoituksia, listanneet ylös vahvuuksiaan, opetelleet lukemaan tuoteselosteita ja niin edelleen ja niin edelleen.
Ja kaikki nämä siitä lähtökohdasta, että mä olen aloittanut heidän kanssaan ”vain” ravintovalmentajana.  

Ravinto on äärimmäisen tärkeä kulmakivi jo pelkästään olemassaolollemme. Mutta ilman hyvää ravitsemusta tukevaa muuta elämäämme, sen merkitys jää kovin pieneksi.
Lääkäri Emilia Vuorisalmi sanoi marraskuussa 2020 Terveys Summitin haastattelussa (vapaasti lainaten), että jos sympaattinen hermosto on aktiivinen ruokaillessamme, heikentää se kykyämme imeyttää myös ravintoaineita.

Mutkia oikoen voisin sanoa, että saamme energiaa siitä, mitä kehomme pystyy ravintoaineista imeyttämään. Sen taas mahdollistaa ruoansulatuksemme. Ruoansulatukseen vaikuttaa sitten taas hermostomme toiminta.
Sillä, mitä syömme, on valtavan suuri merkitys. Mutta myös sillä, mitä muuta meillä on elämässämme meneillään ja kuinka suuri stressikuormamme kokonaisuudessaan on. Nykypäivänä kohtaamiimme stressaaviin asioihin ja tilanteisiin reaktio kun on sama kuin ennen (taistele tai pakene), vaikka emme sapelihammastiikereitä kirjaimellisesti enää kohtaisikaan. Mutta muita pelkoja kyllä.

Laihduttaja voi pelätä sitä, että ei koskaan enää saisi syödä jotain, minkä määrittelee herkuksi.

Kehoaan muokkaava voi pelätä sitä, ettei arjessa ole riittävästi aikaa tehdä tarpeeksi.

Yrittäjyydestä haaveileva voi pelätä taloudellista epävarmuutta.

Kannattaako noiden pelkojen antaa estää tavoittelemasta unelmiaan? Ei.
Mutta muutokset voi tehdä järkevästi. Yksi asia kerrallaan. Ajatuksella. Viisi minuuttia kerrallaan.

Pysyvät muutokset seuraavat toistuvia tekoja

Mitä pidemmälle mä olen päässyt mun uusimmissa (PN 1) opinnoissa, sitä selkeämmin sieltä on noussut esiin ohjenuora, jota käytän nykyään mun valmennusten lähtökohtana: PYSYVÄT MUUTOKSET SEURAAVAT TOISTUVIA TEKOJA

Oli unelma mikä hyvänsä.

Mulle se oli yrittäjäksi ryhtyminen.

Mä pilkoin mun tavoitteen molekyylitasolle saakka. Tarkastelin tavoitettani siis niin pieninä palasina, että tiesin pystyväni ottamaan nuo palaset yksi kerrallaan osaksi mun päivittäistä arkea. Tein noista palasista oman 5 minuutin suunnitelmani aina viikoksi tai kahdeksi kerrallaan. Osan jäädessä pysyväksi osaksi päivittäistä rutiinia.

”Vuodessa se on 4 KOKONAISTA työpäivää omistettuna yhdelle teolle kerrallaan”

Mä luen päivittäin 5 minuuttia opiskelumateriaalin bonusaineistoa

Mä kirjoitan päivittäin 5 minuuttia mun palveluita auki

Mä käytän joka päivä 5 minuuttia kartoittaakseni tarvitsemaani verkostoa.

Mä listaan joka päivä 5 minuutin ajan ylös tahoja, joille voin tarjota palveluitani

Mä tutustun joka päivä 5 minuutin ajan yrittämisen eri osa-alueisiin

Mä suunnittelen joka päivä tarvitsemiani työkaluja tarjotakseni parasta mahdollista työn jälkeä

Mä kirjoitan joka päivä 5 minuutin ajan liiketoimintasuunnitelmaa ja kannattavuuslaskelmaa

Mä kerron joka päivä 5 minuutin ajan jollekin palveluistani

Kuvitellaan hetki, että tämä vuosi olisi jo viimeisessä päivässään.

Se tarkoittaisi, että olen käyttänyt aikaa yhteensä 1825 minuuttia jokaista 5 minuutin tavoitetta kohden.
Se on 30 tuntia.
Se on 4 työpäivää vuodessa, 4 KOKONAISTA työpäivää omistettuna yhdelle teolle kerrallaan.

Jos tekoja olisi vaikka vain nuo listaamani kahdeksan, se olisi jo 32 kokonaista työpäivää vuodessa. 32 kokonaista päivää pelkästään tavoitteeni edistämistä!

Kumpi kuulostaa realistisemmalta toteuttaa: 32 työpäivää vuodessa unelmiesi tavoitteluun, vai 5 minuuttia päivässä? Voit todella muuttaa elämääsi, viisi minuuttia kerrallaan.
Todellisuudessa viisiminuuttiset ovat olleet pidempiä, vieneet mukanaan, tuntumatta ollenkaan raskailta! Ja kuinka paljon helpompi on arjen kiireiden keskellä löytää minuutteja, kuin kokonaisia päiviä!

5 minuutin päivittäisen työskentelyn tulokset

Noiden minuuttien johdosta olen saavuttanut jo seuraavaa:

Olen irtisanoutunut vakituisesta työsuhteestani aloittaakseni täysipäiväisenä yrittäjänä tammikuussa 2021

Olen perustanut osakeyhtiön, joka tuottaa ravinto- ja elämänhallintavalmennusten lisäksi palveluita myös myynnin ja markkinoinnin parissa

Olen saanut myönteisen päätöksen starttirahasta

Olen löytänyt yhteistyötahoja, joiden kanssa pääsen tekemään mahtavia yhteistöitä vuodesta 2021 alkaen

Olen syventänyt tietouttani ravitsemuksesta, mielenhallinnasta sekä valmentamisesta ylipäätään

Olen luonut kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia palveluita

Olen rakentanut verkostoja

Olen kohdannut pelkoni ja saavuttanut ensimmäiset askeleet unelmistani

Ja paljon, paljon muuta.

Pysyvät muutokset seuraavat toistuvia tekoja.

En malta odottaa, mitä ensi vuosi tuo tullessaan, kun voin käyttää kaiken aikani oman yritykseni eteen!

Myös sulla on kaikki valta muuttaa oman elämäsi suunta, viisi minuuttia kerrallaan.
Jos sä tarvitset siihen opasta, mä olen täällä sua varten.

Ps. Kurkkaa tammikuussa starttaava pienryhmävalmennus, olisiko se jotakin, mitä juuri nyt tarvitset?

2 vastausta artikkeliin “Muuta elämääsi viidessä minuutissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.