Päiväni yrittäjänä

Teksti on toinen osa kolmiosaisessa kirjoitussarjassa yrittäjän elämästäni. Ensimmäinen osa luettavissa täällä.

Toisin kuin Päiväni murmelina- elokuvassa, yksikään mun päivistä ei ole samanlainen. Vaan ihanan erilainen! Vaikka suunnittelen tekemisiäni pitkällekin eteenpäin, jätän kalenteriini riittävästi väljyyttä, jotta voin silloin tällöin vasta aamulla päättää, millainen juuri siitä päivästä muodostuu.

Tämä nimenomainen päivä oli siitä hyvä esimerkki.

Mulla oli tälle päivälle vain yksi sovittu asia, valmennustapaaminen. 

Heräsin aamulla omaan tahtiini ja kuulostelin omaa fiilistä. Sen mukaan napsin tälle päivälle muutaman mieleisen askareen koko ajan päivittyvältä to do-listalta. Siksi istun nyt kirjoittamassa tätä blogia mun elämästäni yrittäjänä. 

Käytin pienen hetken myös meditoimiseen. Ja käväisin kirpparilla mun tyttären kanssa. Ihan paras päivä taas! 

Toki mulla on viikoille runko, jonka ympärille mun tekeminen kietoutuu. 

Osan viikosta teen myyntitöitä, siitä kun löytyy kokemusta yli 10 vuodelta ja löysin mahtavan, arvoihini sopivan päämiehen.

Aikaa kuluu myös yrityksen juokseviin asioihin, vaikkapa kirjanpitoon. En siis itse tee omaa kirjanpitoani, vaan käytän ihanan helppoa kirjanpito-ohjelmaa sekä upeaa, yrittäjän olkapäänäkin toimivaa tilitoimistoa. Mutta jonkunhan täytyy aineisto sinne kirjanpito-ohjelmaan syöttää. That’s me. 

Ison osan viikosta käytän ravinto- ja hyvinvointivalmennuksiini. Sekä itse valmennuksiin, että taustalla tapahtuvaan suunnittelu- ja luomistyöhön. 

Valmennusten suunnittelu ja niiden luominen taas vaatii sitä, että täytyy pitää osaamisensa vähintäänkin ajan tasalla. Päivitän siis tietojani jatkuvasti, se taas tapahtuu opiskelemalla aiheesta lisää.

Työssäni ei riitä se, että tietää ravinnosta riittävästi, vaan mukaan täytyy ottaa myös ihmisyyteen liittyvät periaatteet. Käyttäytymismallit. Uskomukset. Ajatukset. Motivaatiotekijät. Valmius. Osaaminen. Ympäristö.

Pitää ymmärtää se, että ihminen on biopsykososiaalinen kokonaisuus. 

Tästä kokonaisuudesta käsin mä ammennan mun valmennusmetodia. Tammikuussa 2021 starttasikin ensimmäinen pienryhmävalmennus, Ruuhkavuosiravintoa. 

Vaikka olen yksilövalmennuksia tehnyt jo muutaman vuoden, jännitti kyllä aloittaa ryhmän kanssa! Olihan se minullekin tavallaan tapa nähdä, miten opettamani periaatteet toimivat kerralla isommalle ryhmälle. 

Olen valtavan ylpeä sanoessani, että kyllähän ne toimivat! Ensinnäkin ryhmä oli huikea! Jokainen oli mukana omista, yksilöllisistä syistään, mutta uskaltautuivat luottamaan sekä ryhmän tukeen, että minuun valmentajana jo alusta lähtien. Viikko viikolta syventyi myös ryhmän usko omaan onnistumiseen! Me murrettiin vanhoja uskomuksia, opeteltiin tuntemaan itseämme ja omia tarpeitamme, tutustuttiin ravitsemukseen ja palautumisen tärkeyteen. Naurettiin ja nautittiin, jaettiin asioita elämästämme. 

Uskomattoman hienot kuusi viikkoa! 

Ryhmäläiseni saivat valmennuksesta mukaansa omannäköisiä työkaluja itsenäiseen tekemiseen nyt ja tulevaisuudessa. 

Ehkäpä seuraavan pienryhmävalmennuksen alkaessa muakaan ei jännitä enää niin paljon!

Psssst! 4.3. alkava ryhmä on jo täynnä, mutta 15.4.2021 alkavaan ryhmään löytyy vielä paikkoja. 😉 

Valmentaminen antaa myös mulle ihan älyttömästi. 

Se on kovin vastuullista työtä, mutta äärettömän palkitsevaa! Valmennettavien onnistumiset, ahaa-elämykset ja pienetkin oivallukset saavat mut onnelliseksi. Ja haluamaan antaa valmennettaville vielä enemmän.

Myös valmennettavieni haasteet vievät eteenpäin. Sekä valmennettavaa, että minua. Ne ovat tilaisuuksia oppia itsestään ja löytää uudenlaisia toimintamalleja vanhojen tilalle. Oppimalla itsestään tekee tilaa mahdollisuudelle muuttua!

En voi olettaa. En voi sanoa, mitä pitäisi tai kuuluisi.

Mutta voin olla läsnä ja vahvistaa olemassa olevaa hyvää. Voin opettaa keinot löytää vastaukset omasta elämästään. Kulkea mukana niin kauan, kuin tukeani tarvitaan.  

Elänkö itse kuten opetan? 

Siitä lisää seuraavassa tekstissä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.