Suutarin lapsella on kuin onkin kengät!

Halusin avata matkaani yrittäjäksi ja sen lisäksi kertoa, millaisia viikkoni ja jopa päiväni ovat.

Tämä teksti on (ainakin tällä erää) viimeinen kolmiosaisesta kirjoitussarjasta. 

Pääset lukemaan aiemmat tekstit tästä ja tästä.

Yrittäjän arki on jokaisella yrittäjällä varmasti hyvinkin erilaista, tämä on tarina Annan Eväistä. 

Mulle on tärkeää toteuttaa työtäni omasta hyvinvoinnista käsin. Olla itse omien oppieni esikuva ja malli. 

Varmistan päivittäin jaksamiseni ja energiani riittävyyden ensisijaisesti siis syömällä. Syöminen on kivaa! Ja hyvin usein se olen mä, joka ne meidän perheen ruoat myös kokkaa. Kaupassa käydään 1-2 kertaa viikossa, koska pyritään ostamaan viikon tarpeet aina kerralla. Tehokasta. 

Meidän kauppareissuja helpottaa suunnitelmallisuus. Meillä on jääkaapin ovessa kauppalista-magneetti, johon jokaisella perheenjäsenellä on velvollisuus kirjoittaa HETI ylös tuote tai raaka-aine, jonka loppumisen huomaa.

Jos vaikka ottaa käyttöön viimeisen vessapaperirullan. Tai jos ripottelee kastikkeeseen viimeiset hiput broilerimaustepussista. You got the idea? 

Lisäksi pyritään istumaan kerta viikkoon alas ja suunnittelemaan vaikkapa ruokalistaa tulevan viikon menot huomioon ottaen. Ruokalistan perusteella mietitään reseptiikkaa ja lisätään tarvittavat ainekset kauppalistalle.

Näin saadaan myös kauppareissun kulut pysymään kohtuullisina! 

Työn tekemisen ja syömisen lisäksi mä liikun. 

Mulla on oma PT, joka on tehnyt mulle kokonaiskuormituksen huomioon ottavan treeniohjelman. Emmi on ihana! Sen sijaan, että treenaaminen veisi musta loput mehut, mun ohjelma on sovitettu muuhun arkeen. Ohjelma sisältää 2 treenikertaa viikolle ja näiden päälle yksi ekstratreeni, JOS löytyy aikaa ja energiaa. 

Niiden lisäksi mä käyn kävelyillä aina, kun mahdollista, sekä joogaan jos ehdin. 

Mitään ei tehdä väkisin, tai muun jaksamisen kustannuksella.

Liikunnan pitää olla energiaa tuova elementti ja sitä se on myös ollut. 

Edistymistä on tapahtunut tahdista huolimatta. Vai ehkäpä juuri siitä syystä? 

Pidän yhteyttä mun PT:n kanssa noin joka toinen viikko, päivitellään kuulumiset yleensä Teamsissa. Lisäksi laittelen viikoittain kuulumisia jonkun viestimen kautta, mukava päästä purkamaan kulunutta viikkoa jollekin. 

Liikunnan lisäksi Emmillä on vahva osaaminen mielen asioissa, joten välillä käydään läpi vaikkapa esiintymisjännitystä, tai madalletaan mahdottomia vaatimuksia itseään kohtaan.  

Varaan aikaani viikoittain siis myös tähän. 

Mun yrittäjän arkeen kuuluu tosi vahvasti ne opit, joita opetan mun valmennettaville, siksi mä panostan myös mun nukkumiseen. Nukun 8h yöunia. Ja pidän huolta siitä, että unen laatu olisi mahdollisimman hyvää.

Käytännössä se tarkoittaa kahvista kieltäytymistä klo 14 jälkeen, työpäivän lopettamista viimeistään klo 20, kovatehoisten treenien välttämistä illalla (mikä sopii hyvin, treenaan ennemmin aamupäivällä) ja sen sellaista. 

Hyvät unet on MUST, vahva suositus! 

Käytän viikoittain hetken myös esimerkiksi markkinoinnin suunnitteluun, koska pitäähän ihmiset saada tietoiseksi mun palveluista. Näiden lisäksi pyrin olemaan aktiivinen sosiaalisessa mediassa, sekä vaikkapa yrittäjäyhteisöissä. 

Näissä asioissa mua kannustaa eteenpäin ihana Anna. Mä en tiedä, missä olisin ilman mun tukiverkostoa! Yrittäjyyteeni on vahvasti vaikuttanut myös mentorini Sanna, kiitos teille molemmille uskomattoman ehtymättömästä ideapankista ja siitä uskosta, millä olette suhtautuneet minuun ja tekemisiini. 

Annan kanssa istutaan Google Meetissä parin viikon välein, tapaamisten väleissä laadin vaikkapa lehdistötiedotteen tai mietin omaa markkinointisuunnitelmaa aina pariksi kuukaudeksi eteenpäin. Kaikenlaista! 

Teknisemmästä puolesta, kuten verkkosivuista vastaa mieheni Antti. En osaisi itse, eikä mulla ole vielä rahaa antaa tätä osiota ammattilaisten käsiin. Antti on käyttänyt mielettömän määrän tunteja esimerkiksi oppiakseen koodaamista, sekä opetellut tulkitsemaan mun aivoituksia ja tuottamaan ammattimaisia työkaluja asiakkaideni käyttöön. 

Mä käyttäisin mieluiten lyijykynää ja ruutupaperia, mutta mun valmennettavien onneksi Antilla riittää ideoita ja osaamista myös muunlaiseen toteutukseen. 

Visuaalisen ilmeeni taustalta löytyy hyvä ystäväni Carita, olet arvokas! 

Caritan käsialaa on myös Annan Eväiden logo, sekä moni taustalla mietitty asia esimerkiksi arvomaailmasta. Caritan intohimo jatkuvaan osaamisen päivittämiseen on vienyt myös mun yritystä eteenpäin. 

Mun yrittäjän päivää ei voi kuvata mainitsematta jokapäiväistä sparrauspuhelua ystäväni Timon kanssa. Nuo puhelut ovat jatkuneet kohta kymmenen vuotta ja näihin vuosiin mahtuu paljon!

Jokainen puhelu paitsi syventää elinikäistä ystävyyttämme, saa meidät myös olemaan joka päivä itsellemme enemmän.

Ja kun olemme itsellemme enemmän, olemme enemmän myös ympärillemme. 

Haluan olla joka päivä enemmän, jotta voin kehittyä myös valmentajana.

Mä olen tehnyt mahdolliseksi oman unelmani. Mä saan päättää omat aikatauluni ja tekemiseni itse. Maanantaista sunnuntaihin ja sunnuntaista maanantaihin.

Haluaisitko oppia, miten se olisi mahdollista myös sulle? 

Mulla on yksilövalmennuksissa kaksi paikkaa vapaana, olisiko nyt sun aika ottaa hyvinvointisi ja sitä kautta koko elämäsi omaan hallintaasi?
Varaa oma valmennuksesi tästä, ja aloita matkasi kohti hyvinvoivempaa sinua!

Jos kaipaat liikunnallisia eväitä, ota yhteyttä Emmiin.

Jos kaipaat mielen valmennusta, soita Timolle.

Työkaluja elämääsi saat lisäkseni Annalta.

Visuaalista silmää löytyy Caritalta.

Yrittäjän tueksi lämmin suositus Oma Tilitoimistolle!

Timanttinen nainen mentoriksi on ehdottomasti Sanna

Jos kaipaat kehon ja mielen hoivaa, kiireettömyyttä ja/tai läsnäoloa, suuntaa Kuin kotiin. Siellä sut toivottaa lempeästi tervetulleeksi ihana Tiia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.